SZC logo

Zalaegerszegi Szakképzési Centrum

OM kód: 203067/005 | 8900 Zalaegerszeg, Déryné utca 1.

Intézmény logo

Zalaegerszegi SZC Széchenyi István Technikum

HírekKözérdekű adatokÓRARENDEKKRÉTA
Széchenyi 2020

Bemutatkozás

Kedves Látogató!

A Zalaegerszegi SZC Széchényi István Technikum diákjai és oktatói nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm iskolánk honlapján!

Engedje meg, hogy bemutassam Önnek technikumunkat, reméljük, megtalálja az Önnek legmegfelelőbb piacképes szakmát.

Intézményünk képzési kínálatát az építőipari és a hozzá kapcsolódó ágazatok alkotják, kiegészítve a mindegyik ágazathoz kapcsolódó informatikai képzéssel.

Négy ágazatban (Építőipar, Épületgépészet, Elektronika és Elektrotechnika, Informatika és Távközlés) technikumi és szakképző osztályokban is képzünk tanulókat. (kivétel az Informatika és Távközlés, mert ott csak technikumi szinten van képzés).

Technikumban magasépítő, épületgépész, erősáramú, automatikai technikusokat (Épületautomatizálási szakirány) valamint műszaki informatikusokat, 2020-tól felmenő rendszerben ez utóbbi helyett pedig informatikai rendszer- és alkalmazás üzemeltető technikusokat, míg a szakképző osztályainkban kőműveseket, burkolókat, festő mázoló tapétázókat, ácsokat, központifűtés és gázhálózatrendszer szerelőket, villanyszerelőket képzünk.

Intézményünk a tehetséggondozásra nagy hangsúlyt fektet. Sokféle versenyen vettek - vesznek részt tanulóink. Ha csak az országos versenyek dobogós helyezéseit nézzük: az utóbbi öt évben minden ágazatból (4) lettek dobogósaink az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny vagy a Szakma Kiváló Tanulója Versenyeken. Sajnos, a pandémia idején nem , vagy csak részlegesen kerültek megrendezésre ezek a versenyek.

Építőipar ágazatban, kőműves szakmában a szakmák világversenyén, WORDSKILLS-en két alkalommal: Abu Dhabiban 2017-ben és Kazanyban 2019-ben is az intézményünk tanulója képviselte Magyarországot. 2022 novemberében épületgépész technikus tanulónk Magyarországot képviselve, az országunk legjobb eredményével ezüstérmet szerzett Lahrban a szakmák világversenyén - és a következő világversenyen is ott leszünk, hiszen egy másik épületgépész tanítványunk már megnyerte a következő verseny nemzeti döntőjét.

Olyan szakmákat oktatunk, amelyek keresettek és jó anyagi lehetőségeket ígérnek. Aki hozzánk beiratkozik, bízhat abban, hogy az iskola végeztével szükség lesz rá a társadalomban.

A Szakképzés 4.0 bevezetésével számos lehetőséget, támogatást, előnyt kapnak a középiskolai tanulmányok alatt a technikumokat és a szakképzőket választók.

A létszámunk az utóbbi tanévekben fokozatosan nőtt, technikumunk a felnőttek szakmai oktatásában résztvevőkkel együtt egy több, mint 550 fős közösség otthona.

A létszámemelkedés a magas szintű oktatásnak, elkötelezett oktatóknak, a hangsúlyos pályaorientációnak, gazdag tanulói programlehetőségnek, minimális fegyelmi problémáknak is köszönhető.

 

Némethyné Lövey Zsuzsanna

            igazgató

Bemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Zalaegerszegi Szakképzési Centrum


Zalaegerszegi SZC Széchenyi István Technikum

8900 Zalaegerszeg, Déryné utca 1.

Telefon: +36 30 451 1509

E-mail: titkarsag@szechenyitechnikum.hu

OM azonosító: 203067/005


2024Zalaegerszegi SZC Széchenyi István Technikum